Schotse highland kip met whisky en room

Highland chicken
Ingrediënten
4 kipfilets
zout en peper naar smaak
1 klontje boter
1 scheutje olijfolie
75 ml blended Scotch whisky, opgewarmd
125 ml kippenbouillon
250 ml room
een handvol fijngehakte peterselie
Preparation

De ingrediënten in dit recept zijn voor vier personen.

Doe de boter en de olijfolie in een pan en kruid de kipfilet met peper en zout. Als de pan heet is, bak de kip goudbruin. Als de kip doorbakken is, giet er de opgewarmde whisky over, laat kort verdampen en haal dan weg van de dampkap en flambeer de kip.

Haal de kip uit de pan en houd warm. Zet de pan terug op het vuur en roer de aanbaksels los door de kippenbouillon toe te voegen. Giet vervolgens al roerend de room erbij en laat enkele minuten inkoken tot de gewenste dikte bereikt is. Voeg ten slotte de fijngehakte peterselie toe. Dien dit op met een knolselderpuree en een goed glas Natalis of als je een geturfde whisky hebt gebruikt, Martinus!
 

Garnituur
Platte peterselie