Recipes
3 stammen prei of 1 kg diepvriesprei
2 uien
2 teentjes knoflook
1 klontje boter
3 takjes tijm
3 blaadjes laurier
1 dl Hildegardis mede
3 dl room
150 gr boursin kruidenkaas
500 gr spaghetti
1/2 bussel bieslook
8-12 plakken gerookte zalm
peper & zout
4 kipfilets
zout en peper naar smaak
1 klontje boter
1 scheutje olijfolie
75 ml blended Scotch whisky, opgewarmd
125 ml kippenbouillon
250 ml room
een handvol fijngehakte peterselie
1 klontje boter
1 scheutje olijfolie
1 grote ui, fijngesneden
2 knoflookteentjes, fijngesneden
1 kg wortelen, geschild en fijngesneden
enkele takjes verse dragon
zout en peper naar smaak
1 liter groentebouillon
een scheutje room (optioneel)
Agrippa
Flamel
een appel
appelcake (kant-en-klaar uit de winkel of zelfgemaakt)
een halve eetlepel bruine suiker
5 cl Flamel
Dastin
Nova
5 cl nova vlierbloesemlikeur
20 cl fever tree vlierbloesemtonic (of andere tonic)
ijs