Recipes

200 gr donkere chocolade
200 gr boter
200 gr suiker
150 gr bloem
3 eieren
Optioneel: 50 gr grof gehakte witte chocolade of 50 gr grof gehakte donkere chocolade
3 stammen prei of 1 kg diepvriesprei
2 uien
2 teentjes knoflook
1 klontje boter
3 takjes tijm
3 blaadjes laurier
1 dl Hildegardis mede
3 dl room
150 gr boursin kruidenkaas
500 gr spaghetti
1/2 bussel bieslook
8-12 plakken gerookte zalm
peper & zout
4 kipfilets
zout en peper naar smaak
1 klontje boter
1 scheutje olijfolie
75 ml blended Scotch whisky, opgewarmd
125 ml kippenbouillon
250 ml room
een handvol fijngehakte peterselie
1 klontje boter
1 scheutje olijfolie
1 grote ui, fijngesneden
2 knoflookteentjes, fijngesneden
1 kg wortelen, geschild en fijngesneden
enkele takjes verse dragon
zout en peper naar smaak
1 liter groentebouillon
een scheutje room (optioneel)

Agrippa

Voor 1 persoon (125ml):
50 ml Agrippa
40 ml Bourbon whiskey
scheut Angostura bitters

Dastin

Voor 1 persoon (125ml):
30 ml Dastin
10 ml limoensap
40 ml cognac

Flamel

Voor 1 persoon (125ml):
50 ml Flamel (warm)
40 ml bruine rum
30 ml kokend water
5 ml citroensap

Nova

5 cl nova vlierbloesemlikeur
20 cl fever tree vlierbloesemtonic (of andere tonic)
ijs
Voor 1 persoon (125ml):
40 ml Nova
40 ml graanjenever
10 ml citroensap

Ripley

Voor 1 persoon (125ml):
40 ml Ripley
10 ml limoensap
30 ml witte rum